مطالبی در خصوص قبرستانهای روستای بیدرواز ( بیرواس )
جهت اطلاع بازدیدکنندگان محترم مطالبی که در این نوشته قید گردیده بر اساس نظرات ریش سفیدان روستا و بصورت شفاهی بوده و مدرک مستندی در این زمینه وجود ندارد ، لذا مدیر وبلاگ نظری در خصوص صحت و سقم آنها ندارد. لازم به ذکر است که مطالبی که در ذیل درج گردیده با استفاده از نوشته های آقای شیرزاد صفری بوده و این مطلب در بسیاری از وبلاگ و وب سایت ها نیز درج گردیده که در ذیل ضمن اصلاحاتی ، تقدیم شما عزیزان می گردد.
در اطراف روستای بیدرواز ضمن وجود چندین قبرستان ، قبور اشخاصی صالح نیز وجود دارند که اسامی قبرستان های اطراف روستا نیز بر این اساس نامگذاری شده است و اسامی برخی از آنان به شرح زیر است:
1- “دووه نه ره ” که از قرار معلوم نام ایشان " صالح " بوده و قدمت آن به ۵۰۰ سال پیش بر می گردد ، لازم به ذکر است که این قبرستان در منتها الیه قسمت مسکونی روستا واقع شده است .
2- “سید پیرا ” که از قرار معلوم ۱۱ برادر داشته و در روستای کیمنه ساکن بوده و سید پیرا به روستای بیدوراز می آید که بنا به قولی به خواب اهالی روستا آمده و خود را سید محمد معرفی کرده است .
3- “شیخ صیالی” که متاسفانه اطلاعاتی از آن در دسترس نیست و از لحاظ مکانی در قسمت پایین روستا قرار دارد.
4- “سیدخردی وانه” که از قرار معلوم از اهالی اصفهان بوده و در دوران صفویه به خاطر حفظ دین خود به این منطقه آمده و در بیدرواز ساکن شده است.
در این میان نباید “محمود سرواوایا” به تعبیری " سه ری ولا " که در قسمت غربی روستا نشستگاهی برای خویش انتخاب نموده و در همانجا مشغول عبادت و راز و نیاز با خدای خویش بوده را فراموش کرد ، لازم به ذکر است قبر ایشان نامعلوم می باشد.
مردم نگاری روستای بیدرواز ( بیرواس )
مردم نگاری روستای بیدرواز ( بیرواس ) : پایان نامه کارشناسی پژوهشگری علوم اجتماعی ، دانشگاه پیام نور پاوه ،گروه علوم اجتماعی ، استاد راهنما: رحمت میرزایی، نگارنده : ............................ ، بهار 1391
این تحقیق به عنوان پایان نامه کارشناسی پژوهشگری ..................................... و با راهنمایی جناب آقای رحمت میرزایی در بهار 1391 تهیه گردیده و طی سه بخش به بررسی مردم نگاری روستای بیدرواز ( بیرواس ) پرداخته است و حاوی اطلاعات مفیدی در ارتباط با روستای بیدرواز ( بیرواس ) می باشد . در این قسمت بصورت مختصر فهرست موضوعات مطرح شده جهت اطلاع بازدیدکنندگان محترم درج می گردد.
بخش اول : معرفی کلی منطقه تحقیق و ساکنان آن
بخش دوم : عناصر تشکیل دهنده فرهنگ مادی بیدرواز
بخش سوم : عناصر تشکیل دهنده فرهنگ غیر مادی ( معنوی ) بیدرواز
اهم مطالب مندرج در این پایان نامه به شرح ذیل می باشد:
خصوصیات نژادی و تاریخی قوم کرد و پراکندگی جغرافیایی آن
مشخصات کلی استان کرمانشاه
منطقه اورامان ( اورامانات )
شهرستان پاوه و اورامانات
روستای بیدرواز
آبهای سطحی
سابقه تاریخی بیدرواز
وجه تسمیه روستای بیدرواز
دین
زبان کردی
جاذبه های طبیعی و آثار تاریخی
نیروی انسانی
بهداشت و نظافت
سواد و آموزش
داد و ستد
راههای ارتباطی خوارک و تغذیه
پوشاک و البسه
مسکن
کشاورزی ، دامداری ، صنایع دستی
آئین ها ، ضرب المثل ها ، گاه شمارها ، طب سنتی و بازیها
و ...
موضوعات مرتبط: موضوعات مرتبط با روستا